Poate că nu întâmplător, într-o zi de şapte a lui Brumar, la Şcoala Gimnazială Apostolache a avut loc Festivalul compunerilor de toamnă.
Iar fără voie de la autor, am „rupt” din versurile prof. Cecilia Dragomir, care a onorat cu prezenţa evenimentul, și le-am pus drept titlu.
Şi nu parcă, dar sigur, în hora frunzelor – deşi pic de adiere de vânt nu era – s-au strâns la Şcoala Gimnazială Apostolache – Prahova şi cadre didactice și elevi de pe Valea Cricovului. Îi vom enumera mai jos.
Pentru că azi, sub semul lui „7”, au fost altfel de ore. Sau, după cum spune poetul, toamna „Și-a scos din ora zilei recuzită/ Și-a îmbrăcat alura de umbrelă/ Să-alunge ploaia inimii grăbită/ Doar toamna, în măreața-i empatie/ În palma toamnei, ca târzie floare. (prof. Cecilia Dragomir).
A fost, în fapt, ca mereu la Apostolache, empatie şi tradiţie duse de câţiva ani buni de către prof. Otilia Elena Pîrvu, iniţiatoarea proiectului, susţinută de către prof. Simion Pelmuş, directorul Şcolii Gimnaziale Apostolache.
Au fost multe azi, în localitatea prahoveană. Concursuri, tombole organizate pentru micuţii de la Grădiniţa cu Program Normal din localitate, zumzete, foşnete.
Foşnete nu de frunze moarte, ci de anotimp a cărui culoare a fost cât o sărbătoare.
Un Festival al compunerilor de toamnă, o sărbătoare a sufletelor. Indiferent de vârstă. Iar la o adică, chiar de anotimp.
Fiindcă la Apostolache există mereu un singur timp: al bucuriei trăirii.
Pentru conformitate: evenimentul s-a desfăşurat la Școala Gimnazială Apostolache. Iniţiator, prof. lb. română Pîrvu Elena Otilia, cu participarea și Școlii Apostolache – echipe coordonate de învățătoarele Liliana Vlăduță (clasa a II-a), Liliana Cristea (clasa a IV-a); Gimnaziu: clasa a V-a (Zurini Gabriela); clasa a VII-a (Oprea Mihaela) și clasa a VIII-a (Lixandru Alexandra); Şcolile: „Andrei Rădulescu”, Chiojdeanca (coordonatori prof. Manache Valentina și Negoiță Ioana), Podenii Noi – Structura Mehedința (coordonator prof. Andreea Bratu); Școala Profesională Sângeru, structura Mireșu Mare (coordonator prof. Catia Ștefan); educatoarele Nițu Rodica, Barbu Elena Nicoleta (Grădinița Apostolache), Chiru-Ion Ionela (Grădinița Buzota), Vișan Teodora (Căminul Cultural Apostolache).