La vremea când muntele începe să devină mare


După mintea unora, care au pus la cale reducerea, anul acesta, cu 15 la sută a personalului Salvamont, riscul de accidentare pe munte scade şi el cu acelaşi procent. Sau chiar mai mare!
Potrivit „logicii” aceloraşi unora, chiar şi fracturile vor deveni simple mofturi.
Iar escoriaţiile, mici zgârieturi de mâţe. Sau de… Da nu mai zicem!
Nu de alta, dar ne gândim că o avertizare a Salvamont Sinaia, pe care o vom posta mai jos, nu-şi va mai avea rostul, dacă o parte dintre oamenii aceştia – 15% din cei 280 de salvamontişti din 25 de judeţe – vor fi indisponibilizaţi.

„Reînnoim avertizarea în privința pericolului gheții pe munte: mai toate cazurile de care ne-am ocupat în ultima săptămână au fost accidente datorate alunecărilor.Entorse, traumatisme faciale, plăgi și escoriații, traumatisme cervicale și lombare…
Purtați încălțăminte adecvată cu talpă antiderapantă sau <<gheruțe>> și nu vă dați cu sania, fâșul, <<ciolofanul>>…”- postare, Salvamont Sinaia.


Revenim, făcând un pic haz de necaz; chiar şi munţii vor deveni mai scunzi cu 15%, chiar şi pantele se vor îndulci cu acelaşi procent.
Sau, de ce nu?, dacă se va continua cu o astfel de bătaie de joc la adresa lor, a salvamoniştilor, şi a noastră, potenţialelor victime, Carpaţii vor deveni Bărăganul naţiei.
Iar creasta cea mai înaltă, „Valul lui Traian”.
Gata, ne-am răzgândit: pentru că aşa vor unii – ca o parte dintre salvamontişti să-şi piardă locul de muncă – muntele va deveni mare.
Şi vom purta nu „gheruţe”, ci săndăluţe!
(Foto, Salvamont Sinaia)