„Veniți să vânăm…”? Nu! Să admirăm

Nu greșim dacă spunem că reprezentanții Muzeului Cinegetic Posada fac online – pentru cine este interesat – ceva de genul „Cunoștințe despre natură”. Iar mai la obiect, despre faună.
Pe cale de consecință, după cum suntem înștiințați, se va începe – nu la foc automat, ci prezentate în serie – trofee cinegetice ce dețin recorduri mondiale și naționale!
Cum este, în cazul de față, un trofeu de cerb carpatin, care deține recordul național cu un impresionant total de 264,51 puncte C.I.C. (Conformitatea Internațională de Clasificare):
Trofeul a fost recoltat în anul 2003, în localitatea Fâncel, din Mureș, de către vânătorul Ronald Philipp.

Iar despre cerbi, în general, numai de bine!
Fie că trăiesc în păduri – deci își poartă cu mândrie trofeele – fie la muzeu.
„Un trofeu de cerb este cu atât mai valoros cu cât are prăjini mai lungi și mai groase, ramuri mai multe, greutate și o deschidere mai mare. De asemenea, cerbii au coarne care se dezvoltă și cad anual, iar procesul de creștere durează între 120 și 130 de zile. Longevitatea acestora este de aproximativ 20 de ani, iar aprecierea vârstei cerbului se face prin examinarea formei corpului și a dentiției.
Cerbii se confruntă cu dușmani naturali, cel mai temut fiind lupul. În prezent, efectivele de cerbi sunt estimate la 46.700 de exemplare”, mai ne aduc la cunoștință specialiștii de la Posada.

Cam succintă, este adevărat, „lecția despre faună”, prezentată online!
Expeditivă, i-adevărat, deci cel mai bine este să vedem un trofeu ce deține recordul național, la Posada – Prahova.
Să mergem, deci, dar nu să vânăm. Să admirăm!
Merită!

(Foto: Muzeul Cinegetic Posada)