Ei, absolvenții Școlii de la Boldești – Prahova, gata „să sară și-n foc” pentru noi!


Ceea ce scriem acum ar putea fi o repetiție a ceea ce trebuie amintit de fiecare dată când vine vorba despre elevii-absolvenţi de la Şcoala de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă Boldești-Scăeni, Prahova.
Anume: Niciodată atât de puțini tineri – 189 la număr, azi – nu vor face atât de multe pentru noi, cei mulți, mâine, poimâine… Anii următori! Cine știe când?
A fost o zi de vineri, 26 aprilie 2024, când la Boldești au fost zâmbete, lacrimi, bucurie și, nu în ultimul rând, mândrie!
Mândria părinților, a rudelor, a cunoscuților care-au venit să-i vadă pe viitorii salvatori la paradă.
Ce-i așteaptă? Ei știu cel mai bine, că doar au în spate zeci, sute – nu știm noi – câte ore de pregătire teoretică și, mai ales, practică.

Zâmbete, flori, pas de defilare, mândrie…
Mândrie și pentru comandantul școlii, colonel Daniel-Ionuț Enescu, în contextul în care calitatea pregătirii elevilor în această unitate de învățământ a fost demonstrată de rezultatele obținute la sfârșitul perioadei de școlarizare, mediile generale de absolvire fiind 8.83 la «subofițeri de pompieri și protecție civilă», iar la «maiștri militari» – 8.79.
Da, la Boldești-Scăeni se face totul ca la carte. Carte ca la carte.
„Festivitatea de azi – potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, plutonier adjutant șef Viorela Nicolescu-Sava, desfășurată în prezenţa domnului inspector general din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general Dan-Paul Iamandi, a reprezentanţilor inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, a autorităţilor judeţene şi locale, părinţilor şi apropiaţilor tinerilor absolvenţi, a avut o rezonanţă aparte pentru aceştia, marcând începutul carierei de salvator în slujba comunităţii”.
Firește, trebuiau scoși în evidență cei mai buni dintre cei buni.
Astfel că, pe plăcile de onoare au fost inscripţionate numele şefului promoţiei subofiţerilor de pompieri şi protecţie civilă, Gușă Nicușor-Sabin, absolvent cu media 8,83 şi, respectiv, al promoţiei maiștrilor militari, Ilieș Robert-Alin, absolvent cu media 8,79.
Azi, la Boldești-Scăeni – Prahova, a fost sărbătoare. Cu rezonanță aparte.
Peste câteva zile, acești tineri vor lua drumul inspectoratelor pentru situații de urgență județene din țară.
Iar noi, repetăm: suntem siguri că ei, cei 189 de absolvenți ai Școlii de la Boldești (printre care și două fete) vor „sări și-n foc” pentru noi, cei mulți!