Artă, nu propagandă! Cultură, nu ură! La Brebu-Prahova

Mariana DĂSCĂLACHE-NIŢICĂ
Într-o perioadă în care în unele localităţi, un candidat la o primărie îl acuză pe celălalt de făcute şi nefăcute, într-o vreme în care care ura şi minciuna ating limitele grotescului, la Brebu s-a dat credit culturii.
La un sfârşit de săptămână în care s-au rostit multe „Vorbe, vorbe, vorbe” de către reprezentanţii unor partide, în comuna prahoveană Brebu s-a dat credit lui „Scripta manent”. (Scrisul rămâne.)
Iar scrisul-poezie al Anei Blandina a rămas întipărit în memoria celor care au participat sâmbătă, 20 aprilie, la Galeria Colecţiilor de Artă Etnografice şi Biblioteca Brebu la lansarea cărţii „Mai mult ca trecutul. Jurnal 31 august 1988-12 decembrie 1989”, apărută la editura Humanitas.
„Evenimentul de lansare al celui mai căutat jurnal din perioada post-decembristă organizat în parteneriat cu Librăria ElStar a adunat o mulțime din diverse generații, dornică de citit, interesată să descopere adevăruri despre noi, despre români. Printre invitații care au prezentat cartea doamnei Ana Blandiana au fost doamna Lect. Univ. Serenela Ghițescu, Prof. Dr. Christian Crăciun și istoricul Codruț Constantinescu.
Nu au lipsit cele cinci tinere pictorițe îndrumate de Raluca Enver – Tea Anton, Carina Micu, Mara Tudor, Ala Toderita, Ania Ivan, care au interpretat invitația scriitoarei de a transforma răul și urâtul în frumos în cinci imagini picturale de un rafinament deosebit. Evenimentul a culminat cu vocea sopranei Livia Pisăliță urmată de o avalanșă de autografe.
Așa cum ne-a sugerat doamna Ana Blandiana, brebeancă de altfel de câțiva ani buni, vă invităm și noi la lectură, la cunoașterea istoriei noastre pentru un viitor mai bun, pentru o gândire și o manifestare pozitivă. Mulțumesc Lorenei Crintea patroana editurii ELSTAR, care a fost alături de noi în lansarea cărții la Brebu”, informează edilul comunei, Adrian Ungureanu.
(Foto, Primăria Brebu)
Detalii, în link:
https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fprimariabrebuprahova%2Fposts%2Fpfbid02RRMuMosdS3KCnMy9G7PYBQVBhv2VapfMdZhXevUAVovD9QpwnycFZ58s1uwNcZ7Ql&show_text=true&width=500&is_preview=true