Primăria Apostolache – Prahova „răscoleşte” prezentul. Pentru viitor…

Simion Pelmuş
Toate la timpul lor, cum vine vorba…
Adică, pe de o parte, este adevărat că pentru unii oameni ai locului din comuna Apostolache şi satele arondate – Valea Cricovului şi Buzota – trecutul naşte nostalgii. Chiar răscoleşte!
Pe de altă parte, e vremea schimbării. Sau şi altor schimbări în viaţa sătenilor. În bine, nu pe principiul „să se schimbe pe ici, pe colo”.
Nu, fiindcă la Apostolache chiar se mişcă lucrurile „în punctele esenţiale”.
Acesta-i şi motivul pentru care-au fost aduse în comună şi ţevi, şi buldozere, şi muncitori.
Deci, toate la timpul lor. Amintirile răscolesc trecutul, prezentul „răscoleşte” pentru viitor.
Mai la obiect, la Apostolache, datorită primarului Mihai Bratu şi a Consiliului Local, se execută lucrări de canalizare.
Poate, vor spune unii, deranjul e mare. Că-i zgomot, că sunt mormane de pământ… Că una, că alta!
Context în care, edilul Mihail Bratu îşi prezintă scuzele de rigoare pentru disconfortul creat, cetăţenilor din zonele afectate.
Deşi, noi nu credem că-i cazul, cât timp lucrările de „Extindere canalizare în Comuna Apostolache”, realizate prin Programul „Anghel Saligny”, va oferi o serie de avantaje localnicilor.
În plus, branşarea la fiecare gospodărie se face imediat, deoarece este o extindere şi la reţeaua existentă şi la staţia de epurare.
În spiritul transparenţei, să menţionăm că potrivit contractului de finanţare semnat între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, pe de o parte, şi UAT Apostolache, pe de altă parte, valoare lucrărilor se ridică la 5.680.232,99 de lei.
Nu în ultimul rând, trebuie amintit faptul că durata execuţiei este – potrivit aceluiaşi contract – de 10 luni de la data ordinului de începere şi amplasament.
Cum scriam: toate la timpul lor. Iar în prezent, chiar zilele acestea, adică, Primăria Apostolache „răscoleşte” pentru viitor.
Un viitor apropiat, nu îndepărtat!