Culoarea Curcubeului? La  Școala Gimnazială  Gherghița-Prahova. În sufletele celor care oferă și primesc daruri

La doar câțiva kilometri de comuna Gherghița, mărginită  cândva de Codrii Vlăsiei, există un sat  numit Curcubeu. Iar legenda spune că dacă o așezare are un astfel de nume, afli și culoarea lui. Dar nu oricum, ci prin sufletul unui copil. Și datorită unor dascăli cu har. Altfel, o cauți degeaba. 
Și am aflat-o la Școala Gimnazială Gherghița!
Acolo unde a fost, este și har, și dar. 
Nu de alta, dar la inițiativa a două doamne profesoare – Luminița Geană și Aurelia Coziol –  de la Școala Gimnazială  „Sfinții Voievozi” din București- , la  Gherghița au venit în vizită două clase de copii.
Cu haine, cu încălțări, dar mai ales cu ceea ce contează cel mai mult: cu suflete deschise pentru elevii  claselor cadrelor didactice Anișoara Ștefan și Ionuț Neagu.
Firește, ar fi putut merge  în orice altă localitate, în orice altă școală aflată mai aproape sau mai departe. Dar, știți cum e: Te duci la oamenii ale căror suflete sunt  la fel de deschise. Fiindcă activitatea comună s-a desfășurat  în cadrul proiectului „Ajută-ne să te ajutăm!”.
Și pentru că nimic nu este lăsat în voia sorții, ci lucrurile  sunt aranjate de Dumnezeu, în proiectul amintit au mai fost implicate directoarea școlii din Gherghița –  prof. Mirela Mîrțan (fără de care o astfel de întâlnire de suflet nu ar fi fost posibilă), precum și prof. Daniela Neagu și Andreea Neagu. Implicare ce a însemnat participarea, împărtășirea aceleiași bucurii cu a copiilor… Dar  aceasta a fost o mică parte de dar. Fiindcă au mai fost și plăcinte, covrigi, zacuscă și altele oferite oaspeților de la București. Oaspeți ce au venit cu haine și încălțări pe care le-au oferit elevilor mai sărmani.
Și pentru că un altfel de dar a fost și vizitarea centrului cultural din localitate. Sau a Bisericii Domnești,  ridicate la anul 1641 de către Matei Basarab. Chiar și la o scurtă lecție de istorie, pe teritoriul localității fiind găsite și valorificate vestigii de către cineva pasionat de ceea ce face. Iar acel cineva se numește Ștefan Nicolescu.
Evident, toate acestea – și multe altele despre ceea ce s-a întâmplat la Școala Gimnazială Gherghița acum, în prag de Sărbători – n-aveam cum să le știm noi,  oricât am fi căutat „culorea curcubeului”.
Ni le-a relatat doamna profesoară de religie Daniela Neagu.
Tot de la dânsa aveam să aflăm un lucru foarte interesant: că prof. Luminița Geană a fost timp de 30 de ani, cadru didactic la Școala Gimnazială Gherghița.
Un fel de mică întoarcere la rădăcini…  Sau la tradiții!
Și-am mai aflat că în această localitate de câmpie a existat cândva Mica Reședință din Orașul Târg  Gherghița.
Mică reședință, oameni cu suflet mare! Și că mai există și o statuie a tatălui  lui Mihai Viteazul, respectiv Pătrașcu cel Bun.
Dar, lucrul cel mai  important  este că am aflat ce înseamnă să ai har, să ai suflet.
Ce culoare are curcubeul? Noi credem că este după chipul și asemănarea copiilor și a cadrelor didactice pe care îi vedeți și în galeria foto.