Şcoala de Pompieri Boldeşti-Scăeni, Prahova… Au „lichidat” tristeţile, au salvat zâmbetele!

Ce-i drepta şi nu-i păcat, în perioada asta, „toate-s vechi şi nouă toate”. Vechi obiceiuri de-a aduce bucurii în sufletele unor copii. Sau bătrâni. Sau oameni cu care viaţa n-a fost tocmai ok.
Mereu la fel, în fiecare an, alt fel! Cam aceast este regula – sau „regulamentul de empatie interioară” – pentru cadrele didactice de la Şcoala de Pompieri Boldeşti -Scăeni, Prahova. Fiindcă, după cum scrie plutonierul adjutant Viorela Nicolescu Sava, purtător de cuvânt al instituţiei de învăţământ prahovene, „Crăciunul se simte cu adevărat atunci când îl lași pe Dumnezeu să îi iubească pe alţii prin tine, când oferi o parte din tine celuilalt”. Şi-au oferit aceste cadre didactice, pe care le puteţi vedea şi în galeria foto, daruri şi dulciuri.

Şi-au mai făcut ceva aceşti oameni: Au salvat zâmbete. Fiindcă se poate salva şi aşa ceva. Fiindcă amărăciunile sau tristeţile unor copii le-au „lichidat” – cum spun pompierii când sting un incendiu – prin simpla prezenţă. Şi e greu să faci aşa ceva.
Au salvat zâmbete, fiindcă se mai scrie în informarea Şcolii de Pompieri din Boldeşti -Scăeni: „Este o bucurie să primești, dar ce mare bucurie este când aduci zâmbetul pe chipul unor copii! Asta ne-am străduit și noi să facem. Am împărțit cadouri și dulciuri copiilor de la școala și gradinița din localitatea Seciu, iar ei ne-au răsplătit cu un emoționant program de colinde”.

Ei spun că s-au străduit.
Noi avem certitudinea că au reuşit!
(Foto, Şcoala de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu”, Boldeşti-Scăeni)