La Pleaşa (Bucov)- Prahova: tot preotul, tot învăţătorul: reperele satului românesc

„Mulţumim părintelui Marius Gheorghe, de la Parohia Pleaşa, pentru că a făcut posibil acest festival dedicat copiilor talentaţi!”, scrie într-o informare a Şcolii Gimnaziale „Mihai Vodă” din localitate.
Iar noi credem că toţi copiii care au participat duminică, 26 noiembrie, la evenimentul cultural din localitatea prahoveană au fost talentaţi.
Ce s-a întâmplat ieri? A fost dus la bun sfârşit Proiectul „Festivalul Toamnei de Artă şi Creaţie”, iniţiat de Asociaţia Eco-Pleaşa.
Aşa se face că micuţii din sat, cu vârstele cuprinse între 5 şi 10 ani, au fost prezenţi la Căminul Cultural din Pleașa – unde şi-au prezentat lucrările la secţiunile de creaţie literară, recitări de poezii, desen/pictură şi canto vocal/ instrumental – au făcut dovada talentului lor.
Şi s-au bucurat, şi i-au bucurat pe cei prezenţi. Şi, într-adevăr, gândul te duce la ceea ce se spunea cândva: că preotul, că învăţătorul reprezintă reperele/modelele satului românesc. Şi-au reprezentat!
E drept, mai nou se numesc profesori preuniversitari sau profesori învăţământ primar. Dar acest lucru nu schimbă cu nimic meritul cadrelor didactice care au fost, ieri, alături de copii: prof. preuniversitar, Limba engleză, Alexandra Constantin ( directorul Şcolii Gimnaziale „Mihai Vodă”), prof. înv. primar Aurelia Necula, Mihaela Țilimpea, Raluca Gheorghe.
(Foto, Şcoala Gimnazială „Mihai Vodă” Pleaşa)
Mai multe delalii, în link.
https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3Dpfbid035cPRoorCKLr6FxCF5HaxWWuUnsuUgtr4vkrJYm4ApfzQkzGZrdhA2KhSdJjBqRcKl%26id%3D100086118590156&show_text=true&width=500