A scrie despre poeta Catia-Mihaela Ștefan trebuie să faci recurs la Literatura română. Asta pe de o parte.
Pe de alta, trebuie să-i fii recunoscător directorului școlilor din comuna Sângeru, Florin Dinoiu, care semnalează faptul că în zilele de 4 și 5 aprilie 2025, a avut loc Festivalul Internațional de Poezie de la Getafe, Madrid, ediția a V-a organizată în mod special la București.
Și mai adaugă prof. Dinoiu: „Poeta Catia-Mihaela Ștefan, profesoară de limba română la Școala Gimnazială Mireșu Mare, a obținut Premiul al III-lea pentru volumul său de debut intitulat «Iluzii în soare»”, menționând faptul că „alături de distinsa profesoară, au participat la concurs poeți contemporani de renume: Mihai Soare, Nicolae Petrescu-Redi, Ioan Baba, Victor Constantin Măruțoiu”.
În fapt, dacă pe vremuri se vorbea despre așa numita „literatură de sertar”, la fel de bine se poate spune că astăzi avem poeți – născuți, nu făcuți – despre care prea puțin se vorbește. Iar directorul Florin Dinoiu a făcut-o!
Firește, este o mândrie pentru Școala gimnazială de la Mireș să aibă un cadru didactic care trăiește prin și pentru poezie.
Iar dacă scriam mai sus că trebuie să faci recurs la Literatura română, citind un vers al distinsei profesoare, exemplificăm: „Abia așteptsă vină înserarea,/Să las caii gândurilor liberi,/Să străbată-n lung și-n lat cărarea,/Să se simtă-n anotimpuri efemeri”, scrie distinsa poetă.
Cert este că Literatura română încă are nevoie de poezia Catiei-Mihaela Ștefan la fel cum elevii de la Școala gimnazială Mireș – Prahova au nevoie de astfel de profesori.



