Paul Mema, voluntar în cadrul ISU Prahova – distins cu Emblema de onoare a profesioniștilor urgentiști!27 mai – Ziua Internaţională a Medicinei de Urgenţă! Dar stai şi te întrebi: Doar azi avem nevoie de salvatori? Sau numai cât durează o ceremonie de recunoaştere a curajului și a devotamentului acestor oameni-eroi care activează în domeniul medicinei de urgență?
Răspunsul, fireşte, e nu!
Dar, cu atât mai mare este mândria Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Şerban Cantacuzino” Prahova, cât timp Paul MEMA (foto de la festivitate şi în galerie), voluntar în cadrul instituţiei, a obţinut Emblema de onoare a DSU profesioniştilor urgentişti.
Ce ştiam până acum despre voluntarul prahovean? Nimic!
Am aflat datorită informaţiilor primite de la plt. Andreia Urscahi, purtător de cuvânt al ISU Prahova:

Paul Mema, cel mai activ voluntar SMURD al ISU Prahova
„A devenit voluntar în anul 2021, la vârsta de 20 de ani, din dorința de a aplica în practică noțiunile dobândite în cadrul școlii de asistenți medicali generaliști, pe care o urma în acea perioadă. Au urmat trei ani în care Paul a fost nelipsit de la toate activitățile inspectoratului pe linie de SMURD: intervenții, instruiri în unități de învățământ, Maratonul Resuscitării, Caravana SMURD și Centrul Mobil de Instruire a Populației pentru Situații de Urgență. Indiferent de situație, Paul a fost prezent, a dedicat timp, energie, cunoștințe. Cel mai impresionant moment a fost acela în care a venit din spital, cu branula în braț, în anul 2023, atunci când Centrul Mobil a fost în municipiul Câmpina. În ciuda stării sale precare de sănătate, a participat la instruirea tuturor participanților, fără odihnă și fără ezitare.”
Sublinierea ne aparţine. Şi mai subliniem ceva din informaţiile primite de la plt. Andreia Ursachi: „A participat la 55 de misiuni de prim-ajutor, 38 de ore Caravana SMURD, 120 de ore de misiune la Siret, în contextul conflictului din Ucraina”.
Aşadar, oameni dedicaţi profesiei, oameni-eroi, oameni printre oameni.
Printre noi!
(Foto: ISU Prahova şi Paul Mema, Facebook)