De data asta, „verde”, nu bleu-jandarm Centrul Montan Sinaia!

Uneori, parcă şi uniforma instructorilor de la Centrul Montan Sinaia îşi schimbă culoarea. Din bleu, în verde… Doar solicitudinea şi amabilitatea rămân aceleaşi.
Am scris „parcă îşi schimbă culoarea” pentru tragerea la temă.
Iar motivul este acela că activităţile desfăşurate cu elevii-oaspeţi care i-au vizitat au fost cu ocazia marcării „Săptămânii verzi”.
Fiindcă informează reprezentanţii centrului sinăian: „Ieri, 23.04 am primit vizita elevilor clasei a 6-a din cadrul Școlii Gimnaziale ,,Regina Elisabeta” din orașul Bușteni, cărora le-am prezentat echipamente și materiale montane, au escaladat panoul de cățărare, iar atracția a fost tiroliana organizată de instructorii montani.

Astăzi, 24.04 elevii clasei I din cadrul Școlii Gimnaziale ,,Nestor Urechia” din orașul Bușteni, au avut parte de o lecție specială, dedicată meseriei de jandarm montan, activitate desfășurată în cadrul Programului Național ,,Săptămâna Verde”.
Jandarmii montani le-au vorbit copiilor despre pregatirea pe care trebuie să o facem înainte de a merge pe munte, despre importanța respectării naturii atunci când plecăm în drumeții, dar și despre cum ar trebui să decurgă o întâlnire cu animalele sălbatice.

Tot astăzi, Centrul Montan Sinaia a fost vizitat de un număr de 21 de elevi ai clasei a IX-a de la Colegiul Național Militar ,,Dimitrie Cantemir” Breaza, aceştia vizitând centrul și spațiile de cazare. Iar instructorii le-au organizat două ateliere de lucru: escaladă și tiroliană, iar la final au primit diplome de participare”.
Cum e şi firesc, informarea se încheie astfel: „Suntem bucuroși că am avut ocazia să le împărtășim informații și sfaturi utile, care să-i ajute să se simtă mereu, în siguranță!”.

Ieri, azi, poate şi-n altă zi, vom vorbi, exagerând puţin, despre verde, iar nu bleu-jandarm Centrul Montan Sinaia.
În schimb, mereu, fără să exagerăm, scriem despre instructori-angajaţi care nu-şi uită niciodată rostul lor: acela de-a fi salvatori.
Adică, oameni!
(Foto, Centrul Montan Sinaia)
Detalii, în link:
https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3Dpfbid02549SghDfYkL3NjGpJdCkpFbMaK87U7smiC6vfNZ9SySuBnYKFenNjVEtnoWLJeyEl%26id%3D100067539473494&show_text=true&width=500&is_preview=true