Brebu – Prahova. Mai aproape de tradiţii, mai departe de telefoanele mobile

Că există şi o Zână a Toamnei, habar nu aveam! Că o aşa domnişoară sau doamnă reuşeşte să-i ţină pe copii departe de telefoanele mobile, dar aproape de tradiţii, am aflat azi. Iar când spui tradiţii – cel puţin în Prahova – gândul te duce la Galeria Colecţiilor Etnografice Brebu.
Fiindcă informează edilul comunei prahovene, Adrian Ungureanu: „Ultimele zile de toamnă ne-au oferit bucuria naturii împletite cu sârguință și energie de copiii Școlii Gimnaziale „Matei Basarab”, inclusiv cei de la şcoala din satul Pietriceaua, sub formă de zâne. La invitaţia Primăriei Brebu, maestra Laura Neagoe de la Atelierele Laurei-Breaza, s-a ocupat să creeze pentru copiii brebenilor clipe magice într-un spaţiu amenajat din cadrul Galeriei Colecțiilor Etnografice Brebu. Micuţii au confecţionat fiecare câte o zână din flori uscate, pânză de iută, sfoară, paie și alte accesorii, căreia i-au dat un nume și au luat-o cu ei acasă”.
Iar ca o concluzie-speranţă, mai adaugă primarul Ungureanu: „Am încercat și cred că am reuşit să-i facem pe copii să înţeleagă că timpul liber poate fi folosit și altfel, în afara de telefon mobil, tableta, etc”.
Pe mai departe, în spiritul bunului simţ, sunt adresate mulţumiri „doamnei Iraida Florea și doamnei directoare Mihaela Stoica pentru organizarea acestei activităţi!”.
(Foto, Primăria Brebu)