Este, probabil, cea mai umană idee a anului. Felicitări, poliţiei rutiere!

Sunt oameni. Sunt amărâţi. Sunt expuşi la riscuri. Sunt, cum spun reprezentanţii MAI, „din ce în ce mai prezenți în viața noastră, dar mai ales în trafic”. Îi observăm – şoferi sau pietoni fiind -, în trafic. Pe biciclete, pe motorete, sau pe trotinete.
„Sunt curierii și livratorii, majoritatea din țări non-UE și pentru care traficul, în special din București, reprezintă o provocare.Este vorba de oamenii care sunt la mii de kilometri de cei dragi, dar străbat mii de kilometri în România pentru a le asigura un viitor mai bun familiilor lor. Pentru a-i ajuta să circule în siguranță, polițiștii de la rutieră au lansat o serie de instruiri interactive. Dacă în țările lor, anumite reguli rutiere nu există sau legislația este puțin diferită, la aceste cursuri au fost instruiți și puși în temă cu prevederile românești.Scopul este de a reduce riscul de producere a evenimentelor rutiere și de a-i ajuta să se adapteze, cât mai ușor, la traficul cotidian. Împreună cu o serie de asociații, aceste cursuri vor continua, pentru ca traficul să fie în siguranță, pentru toți!’ – stă scris într-o postare a MAI.
Ce-ar mai fi de zis? Că textul este valabil în orice oraş din ţara asta. Că-n orice oraş, a fi livrator nu-i doar o provocare. E şi un risc pentru ei, cei care ne aduc mâncare pentru a-şi face rost de mâncare…