Zona aceasta, mai de la capăt de la „graniţa” Prahovei cu Buzăul are un ceva al ei. Iar acest „ceva” ia forma bunului simţ, al iniţiativei, al păstrării unor tradiţii şi, nu în ultimă instanţă, al creării unei comunităţi.
Iar acest „ceva” îl reprezintă în primul rând oamenii.
Concret, ca şi în alţi ani, la iniţiativa profesorului Florin Dinoiu, directorul Liceului Tehnologic Sângeru, viitorii şcolari din clasa pregătitoare au putut descoperi frumuseţea şi căldura primelor momente de şcoală.
Şi chiar dacă aceste momente – care vor însemna noi începuturi – vor fi la toamnă, oaspeţii „grădinari” din Sângeru, Mireş, Butuci şi Tisa au fost primiţi cu braţele deschise de către învăţătoarele Zenaida Dinoiu, Loredana Moșneanu şi Andra Vlad, pentru a lua cunoştinţă cu noile clase în care vor învăţa.
Pentru că „Educația este cel mai frumos dar pe care îl poate primi omul”.
Practic, după cum ne-a spus directorul Florin Dinoiu, la toamnă vor funcţiona trei clase pregătitoare, respectiv două la Sângeru şi una la Mireş.
Zona acesta – Sângeru, Mireş, Butuci, Tisa – mai de la „graniţa” Prahovei cu Buzăul are un „ceva” al ei.
Un ceva care înseamnă, în fapt, cineva. Iar aceştia sunt învăţătorii, profesorii. Pentru că educația mai reprezintă și cel mai frumos dar pe care îl pot oferi astfel de oameni!




