„În cadrul conferinței internaționale «Seed Orchards – the Key Stage in Forest Tree Breeding and Sustainable Forest Management», organizată de INCDS «Marin Drăcea», împreună cu Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere din Brașov, peste 60 de reprezentanți din toată lumea au vizitat plantajul de brad (Abies alba) Poiana Neamțului, cultura experimentală cu proveniențe de molid (Picea abies), instalată în anul 1980 și un arboret sursă pentru producerea materialelor forestiere de reproducere de brad din zona Porumbacu. Toate trei obiectivele sunt administrate de către Ocolul Silvic Avrig din cadrul Romsilva – Directia Silvica Sibiu”, informează într-o postare pe Facebook RNP – Romsilva.
Ceea ce este însă de remarcat: faptul că, potrivit aceleiaşi surse, în anul 1979, în zona respectivă s-a înfiinţat un plantaj de brad pe o suprafaţă de 5 hectare, cu clone a căror provenienţă este din Sinaia (1073 de arbori), Azuga (157), Avrig (217) şi alţi 13 arbori de la Rusca montană.
Adică aproape o jumătate de secol de când Sinaia şi Azuga au asigurtat o cultură experimentală cu care, de ce nu, România se mândreşte.
Foto credit, ing. Robert Mihai, Direcția Silvică Sibiu
Mai multe detalii, în linkul de mai jos:
https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FRnpRomsilva%2Fposts%2Fpfbid0P4YHtCbWikGL8Qxxcix5JohBMNdALKAy8agDtcrWjKWuPULp11r3xagUMXPwNmytl&show_text=true&width=500&is_preview=true
.
.