Apostolache – Prahova. De la felinar, la modernizarea iluminatului stradal

Simion PELMUŞ
Evident, nu puţini sunt aceia care îşi amintesc că în comuna prahoveană Apostolache, se învăţa la… lampa cu gaz. Şi că ultimul stâlp electric era la nici trei kilometri distanţă de marginea localităţii. Sau că, pentru a vedea un meci de fotbal la televizorul „Opera”, sătenii mergeau în comuna-nvecinată. Ce ironie a vremurilor trecute! Şi ce bucurie când a fost electrificată comuna, la începutul anilor 1970! Şi ce mândrie, acum! Fiindcă timpul a trecut…Iar lampa cu gaz, lanterna sau televizorul „Opera” au rămas de domeniul trecutului. Dar le păstrăm în lumina amintirilor din suflet.

E foarte bine şi în prezent. Nu de alta, dar datorită unei finanţări nerambursabile, în sumă de 590.176, 28 de lei, obţinută prin reprezentantul legal al comunei Apostolache – primarul Mihail Bratu – în localitate se va implementa proiectul „CREŞTEREA EFICIENŢEI ENERGETICE PRIN MODERNIZAREA SISTEMULUI DE ILUMINAT PUBLIC”.
„Datorită acestei investiţii, se va reuşi economisirea energiei electrice pentru iluminatul public nu numai în localitate, ci şi pe distanţe considerabile de şosele care fac legătura cu comuna, respectiv DJ 102C, DJ 102 M şi DJ 234”, ne-a precizat edilul Mihail Bratu.

Au fost timpuri, la Apostolache- Prahova, când îţi luminai calea cu lanterna. Sau felinarul!
Acum, altele sunt datele problemei. Fiindcă nu se va mai pune problema iluminatului public, ci a înlocuirii lămpilor stradale şi telegestiunea acestora. A rămas nostalgia lămpii cu gaz, a venit timpul creşterii eficienţei energetice prin modernizarea iluminatului stradal.
Timpuri noi, oameni deschişi la nou!
(Mai multe detalii, privind contractul de finanţare, mai jos, în galeria foto)