Programul „Masă Sănătoasă” – implementat şi la Școala Gimnazială Apostolache- Prahova


Au fost, cândva, învăţători la Apostolache, care discutau în cancelarie: „Înainte de a-l scoate pe elev la tablă, întreabă-l dacă a mâncat de dimineaţă!”. Erau vremuri cărora le ducem dorul. Dar şi sărăcie, să fim corecţi cu noi înşine!
La fel de corect cum este a spune că datorită primarului comunei Apostolache, Mihail Bratu, în localitatea prahoveană s-a realizat implementarea cu succes a Programului Național „Masă Sănătoasă”. Beneficiari sunt 244 de elevi ai Şcolii Gimnaziale şi ai Grădiniţei Apostolache, care vor primi zilnic un pachet alimentar, în valoare de 15 lei.
„Am considerat ca fiind un gest de normalitate ca elevii şcolii să beneficieze de un pachet de mâncare. Personal, consider acest lucru ca făcând parte din datoria mea şi a colegilor din cadrul Consiliului Local Apostolache să fac acest lucru”, ne-a precizat edilul Mihail Bratu.
La rândul său, profesorul Simion Pelmuş, director al Şcolii Gimnaziale Apostolache a caracterizat implementarea Programului „Masă Sănătoasă” drept o continuare a preocupărilor constante pe care primăria din comună o acordă instituţiei de învăţământ.
„A fost, este şi sunt convins că va fi mai departe o colaborare permanentă între şcoală şi primărie, spre binele comunităţii, în ultimă instanţă. Pot spune că prin această iniţiativă a primarului – de acordare a câte unui pachet de mâncare, zilnic, fiecărui elev al şcolii sau copil al grădiniţei – se consolidează legăturile deja existente, prin promovarea unui stil de viață sănătos și educația de calitate pentru generațiile viitoare”, a menţionat directorul Simion Pelmuş.
Au fost cândva vremuri de sărăcie la Apostolache. Timpul a trecut, vremurile s-au schimbat, comunitatea a evoluat. S-au schimbat şi au evoluat, dar nu de la sine!
Şi datorită unor oameni precum edilul Mihail Bratu sau directorul Simion Pelmuş.