La Boldeşti-Scăeni, Prahova: jurământ de dragoste pentru viaţă


Şi a fost înnorat, azi, la Boldeşti-Scăeni. Probabil a şi picurat. Dar nu prea mult. Poate – nu avem noi de unde şti – s-a lăcrimat. Dar va veni vremea când aceşti copii, elevi ai Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti-Scăeni, vor aduce soarele în vieţile semenilor.
Fiindcă de aceea şi-au ales această profesie de salvator. Sau „ingineri de suflete omeneşti”.
A fost înnorat, azi, la Boldeşti-Scăeni. Mâine, însă, se anunţă soare. Iar acest „mâine” este asigurat şi de eleva care ţine în mână flori (în galeria foto).
Dar nu numai într-al ei, ci al tuturor celor 296 de elevi (dintre care două fete), „care-au depus sub faldurile Tricolorului Românesc, jurământul de credinţă faţă de ţară, moment ce produce o transformare spirituală şi profundă în viaţa lor”, după cum afirmă plutonier adjutant şef Viorela Nicolescu Sava, purtătorul de cuvânt al instituţiei de învăţământ prahovene.
Jurământ de dragoste pentru viaţă…
Acum, fireşte, se naşte întrebarea: Cine a fost onorat de un astfel de eveniment? Viitorii salvatori sau inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general Dan-Paul Iamandi, prezent la eveniment?
Ştim cu toţii răspunsul, nu-l scriem. Şi mai știm că domnul inspector general nu se va supăra…
A cui a fost mândria?
Şi a elevilor care au depus jurământul, dar şi a părinţilor, rudelor, cunoşinţelor.
Şi a plouat azi, la Boldeşti-Scăeni. Mâine va fi soare datorită acestor copii pe care-i vedeţi şi-n galeria foto.
Un „mâine” asigurat de ani şi ani de generaţiile de absolvenţi ai şcolii.
(Galerie foto, Şcoala de Pompieri Boldeşti-Scăeni)