Ura, drăguța mea, că țara e un câmp!

Odată fumate ghiduşiile electorale de genul selfie cu ţăran la coasă sau horă cu ţărăncuţe-n bătătură, masa de candidaţi s-a comasat – pardon, concentrat – pe alte aroganţe.
Că, na! O fotografie face cât o mie de cuvinte spuse de-un prost.
Câteva exemple:

Ea, aspiranta, s-a dus pe-un câmp. Cum rapiţa nu se-ngălbenise, iar grâul nu-ncolţise, i-a venit altceva-n minte. Adică, a creat un mediu ambiental format din câteva fire de porumb din plastic. Le-a aranjat frumos, după care a pus mâna pe-un ştiulete ceva mai gros. Şeful de partid i-a făcut o poză, iar tot el a scris pe ea: „Ura, puicuţa mea, drăguţa e pe câmp!”:
Acum, rugăm a se înţelege că pozarul era bărbac-su’. Altfel nu-şi permitea aroganţa cu „puicuţa”.
Votanţii au rămas uluiţi când au văzut afişul electoral. Unii dintre ei chiar au crezut că s-a făcut porumbul. Şi-au plecat la ciordit. Alţii, s-o voteze.

Schimb de roluri, precum între Ciucă și Ciolacu: pozarul avea-n dotare un cal de lemn, un balaur din plastilină şi-o suliţă din aluminiu. S-a urcat în şa, a înfipt aluminiul în animal şi-uite aşa – Doamne, iartă-ne! – apare acum pe stâlpi şi garduri precum Arhanghelul Mihail.
De data asta, o altă categorie de votanţi a spus „Vaaai!”. Şi votând ei pe acest trimis pe pământ – Doamne, iartă-ne şi-a doua oară! –, deja s-au îmbrăcat în pantaloni la dungă şi adidaşi. Să fie primii când s-or deschide urnele. Deja s-au aşezat la coadă.

Aşadar, câmpul fiind ocupat de mândruţă, loc pe cal nemaifiind, mai mulţi au trecut la alte metode de trombonit.
Anume: s-au căţărat pe-un stâlp de înaltă joasă/înaltă tensiune şi s-au agăţat de două fire. Nu de unul, că nu-şi făcea efectul curentul.
Numiţii rânjeau, şi rânjeau, şi rânjeau. Da’ n-o mierleau, nu intraţi la idei!
Rânjesc şi-acum. Îi vedeţi tot acolo, pe stâlp, pe fire, în aer, ce mai tura-vura!
În timpul ăsta, firma cu care au contract – „I-aţi votat, v-au curentat” – le calculează în euro timpul de păcăleală. Dar nu le plângeţi de milă! Şi-i scot cu vârf şi îndesat, în următorii patru ani de mandat.
Că d-ăştia votăm noi. Puicuţe pe câmp, călăreţi fără nimic în cap şi, fireşte, d-alde d-ăia ce râd cu gura pân’ la urechi.
De noi!
Ura, drăguţa mea, că ţara e un câmp!