Tabăra Internaţională de Sculptură Monumentală Contemporană Ploieşti îşi lasă amprenta în centrul oraşului

Mariana DĂSCĂLACHE-NIŢICĂ
Duminică, 19 noiembrie 2023, s-a încheiat a şasea ediţiei a Taberei de Sculptură Monumentală Contemporană Ploieşti, care a fost inaugurată în data de 21 ocombrie, comisar de tabără fiind artistul plastic Alice Neculea.
Expoziţia s-a încheiat, însă una dintre sculpturi (foto, imaginea reprezentativă, mai în detaliu, în galerie) urmează să fie amplasată în centrul Ploieştului. Reamintim că tabăra a putut fi vizitată în Parcul Municipal Vest, reunind creaţiile a patru artişiti. Aceştia au fost:
Laurenţiu Mogoșanu, din Bucureşti, absolvent al Academiei de Artă București, deţinător a unor colecții publice atât din ţară ( Muzeul Național de Artă Contemporană, Muzeul de Artă Comparată de la Sângeorz-Băi, Muzeul de Arte Vizuale Galați, Colecția Casei Regale a României) cât şi din străinătate- Colecția „Ludwic Forum”, Aachen, Germania, precum și în colecții private din România, Olanda, Germania, Franța.
Florin Strejac, din Târgu Mureş, absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” București, master în restaurare piatră și ceramică, cu expoziţii personale și participări la diferite simpozioane în S.U.A., India, Germania, Cipru, Turcia, Suedia, Egipt, Spania etc.
Bucureşteanul Nicolae Ovidiu Popa – absolvent al Institutului de Arte Plastice București, secţia Sculptură, având în „palmareas” numeroase lucrări amplasate atât România, cât şi în străinătate.
Narcis Straton absolvent al Universității de Arte București, secția Sculptură. Profesor de educație plastică la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”.