O „escală autumnală” la Școala Gimnazială Apostolache, Prahova! 

Probabil că a avut un motiv toamna acesta să mai zăbovească un pic. Cel puțin în Prahova. Iar mai exact, la Școala Gimnazială Apostolache. Acolo unde directorul instituției, profesor Simion Pelmuș, împreună cu profesorul coordonator Otilia Elena Pîrvu au organizat azi, 7 noiembrie, Ediția a XII-a a „Festivalul Compunerilor de Toamnă – Colindul Frunzelor”.
În fapt a fost „O escală autumnală” – după cum este titlul unei poezii scrise de către Cecilia Dragomir, cadru didactic care sperăm că ne va face surpriza de a scoate o carte de poezii.
Și-a mai fost, după cum tot dumneaei a postat – coincidență sau nu – imediat după Festivalul de la Apostolache, versurile:”Toamna pune crez de gală: <<De mă mai chemați, copii/Voi mai face o escală>>”.
O escală, adăugăm noi, se poate face oricând, în orice anotimp, la Școala Gimnazială Apostolache, pentru un act de cultură. Fiindcă stă scris într-o postare a instituției de învățământ prahovene – „Cu mic, cu mare, am poposit și anul acesta în lumea minunată a creațiilor destinate toamnei. Ne-am bucurat de prezența elevilor noștri și a celor de la școlile învecinate ( Chiojdeanca, Valea Dulce, Mehedința și Mireșu Mare) împreună cu profesorii coordonatori ( prof. Pîrvu Elena Otilia, prof. Manache Valentina, prof. Bratu Andreea, prof. Ștefan Catia).
Prezența doamnei prof. Cecilia Dragomir ne-a încântat și ne-a ajutat în demersul jurizării lucrărilor. Poeziile dumneaei au răsunat astăzi în sală și au fost un adevărat balsam pentru suflet. (…) Mulțumim, de asemenea, foștilor elevi care și- au făcut timp să ne onoreze cu prezența ( Șchiopu Ștefania, Gaiță Teodora, Neagu Adina) sau cu gânduri, impresii, amintiri despre festival ( Ștefania Șerban, Ștefania Sandu, Roxana Frâncu).
FELICITĂRI TUTUROR PARTICIPANȚILOR!”.

Probabil că a avut un motiv toamna aceasta să mai zăbovească un timp. Iar ecourile unui astfel de festival cum a fost la Școala Gimanzială Apostolache nu se vor stinge așa de ușor. Vor dura cel puțin până la primăvară, sub semnul unor „pagini de copilărie/sub alura de poet”.