Misiune îndeplinită a pompierilor români în Franţa! Printre ei, şi trei de la ISU Prahova

Toți cei 60 de salvatori români, care în cea de-a doua jumătate a lunii august i-au sprijinit pe omologii francezi în stingerea incendiilor, au început astăzi deplasarea către România -anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.
În acest context, ISU Prahova aminteşte faptul că „instituţia noastră a fost reprezentată în cadrul acestei misiuni de către lt.col. Florin CHIVU, prim-adjuct al ISU Prahova, în calitate de comandant de modul, şi de plt.maj. NAE Georgian şi de plt. adj. POPESCU Constantin Gabriel, conducători auto, ambii din cadrul Detaşamentului 2 de pompieri Ploieşti”.
Şi, cum e firesc, cum e omenesc, mai stă scris în postarea pompierilor prahoveni: Felicitări, stimaţi colegi! Suntem mândri şi onoraţi de faptul că ISU Prahova a fost reprezentat cu succes la o misiune de o asemenea anvergură!”.
Amintim că la sfârşitul lunii iulie, Departamentul pentru Situații de Urgență a participat cu un modul național specializat de stins incendii de pădure la un program de pre-poziționare, organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar – DG ECHO, în vederea consolidării rezilienței autorităților franceze în gestionarea acestui tip de risc.
(Foto, IGSU)