Încă unul şi… Alpinistul Adrian Laza scrie istorie pentru România!

„Îmi plac munţii! Dar niciodată nu mi-a plăcut K2. Piramida aceea impunătoare, solitară, întunecoasă, al cărei bir pe vieţi e prea mare (unul din patru alpinişti îşi pierde viaţa în K2), cu vremea veşnic capricioasă şi cu pericole mari la tot pasul. Un munte greu de urcat şi în condiţii bune, foarte tehnic dar aproape imposibil şi foarte riscant când vremea nu e bună.
A fost muntele pe care mi-am dorit ca Adrian să nu încerce să-l urce vreodată„, scrie Ina Laza, soţia alpinistului Adrian Laza (în foto, centru), pe pagina sa de Facebook.
Alpinistul din Piatra-Neamţ ” a fost îngăduit şi pe cel de-al doilea uriaş al lumii”. S-a întâmplat ieri. Doar că despre românul Adrian Laza nu prea ştim noi multe….
Numai că despre coborârea lui de pe Muntele Ucigaş, n-avem habar. Iată cum o descrie tot Ina Laza: „Toţi cei ce am stat cu sufletul la gură şi am urmărit punctele acelea mici date de GPS zi şi noapte suntem epuizaţi. Un exerciţiu mai degrabă dureros de inutil prin repetitivitatea lui obsedantă – doar să vezi, din jumătate în jumătate de oră (asta dacă funcţionează cum trebuie) că e acolo, trăieşte, înaintează. Iluzia faptului că totul e bine pentru că, în realitate, nu ştii dacă e bine şi orice s-ar întâmpla nu poţi face nimic. Suntem uşuraţi, mai degrabă decât bucuroşi. Şi infinit de mândri că e al nostru (soţ, cumnat, ginere, frate, prieten, amic) şi că poate, cumva, am contribuit şi noi la împlinirea celui mai important pas al visului lui. Atât de frică ne-a fost de K2 încât nici nu îndrăzneam să ne privim în ochi când ne asiguram că totul va fi bine… Şi a fost să fie bine, pentru ca Adrian face să pară uşor şi când promite ceva se tine de cuvânt. (…)
13/14. Încă unul şi vei scrie istorie pentru Romania!”
Noi mai adăugăm doar atât: că 13/14 înseamnă că alpinistul român a urcat cel de-al 13 „optmiar”. Mai are unul.
Şi mai suntem convinşi de ceva: că Adrian Laza a scris deja, la cei 59 de ani ai săi, istorie pentru România.
Foto, Ina Laza (Doaga), Facebook
(Mai multe detalii, în linkul de mai jos)

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fina.laza.9%2Fposts%2Fpfbid035GzLsDhKJSRBMLe3kPy1yUFcS4Zfo9xxNNc4zR6rg13bq45QE2NDXmSihgYbGictl&show_text=true&width=500