Aşa ceva, mai rar: Ursoaică cu un pui, salvaţi de pompierii sinăieni!

În această dimineaţă, pompierii militari din cadrul Detașamentului Sinaia au intervenit pentru salvarea unei ursoaice căzute împreună cu un pui într-o fosă septică din Sinaia, Cota 1400.
„Odată ajunși la fața locului – relatează reprezentanţii ISU Prahova întâmplarea – , pompierii au constatat ca este vorba despre un urs (femelă) căzută într-o fosă septică, acoperită aproape complet de materiile din aceasta, care ținea pe creștet puiul, în încercarea de a-l salva. Animalul era agitat. 
A fost solicitat sprijinul Jandarmeriei Montane, care a asigurat zona astfel încât turiștii să fie în siguranță, iar lucrători din cadrul operatorului economic care administrează fondul cinegetic din zonă au ajutat ca operaţiunea de salvare să se încheie cu succes. 
Până la sosirea unui medic veterinar, pompierii au luat decizia de a coborî în fosă una dintre scările metalice din dotare, în încercarea de determina animalele să o folosească pentru a ieși. Ceea ce au și reușit, mai întâi fiind evacuată ursoaica, ulterior și puiul. 
În final, au fost îndreptați spre zona de pădure, pentru a reveni în habitatul lor.
A fost emis și mesaj RO-ALERT, astfel încât cei prezenți acolo sa fie informați despre misiunea aflată in desfășurare. 
Foto, ISU Prahova