Azi, la Jercălăi (Prahova) – ședință de lucru a preoților de la Protoieria Sectorului 2, București

Azi, la Mănăstirea „Sfânta Maria” din localitatea prahoveană Jercălăi a avut loc o ședință de lucru a preoților din cadrul Protoieriei Sectorului II al Bucureștilor.
Acolo, „preoților le-a fost fost prezentat procesul tehnologic de fabricare a vinului liturgic și sortimentele de vin ale Arhiepiscopiei Bucureștilor”, informează site-ul bazilica.ro.
„Ne-am bucurat de o zi călduroasă, dar și instructivă, de vară, fiind în comuniune cu preoții din protoierie și cu angajații Secției de vinificare de la Mănăstirea «Sfânta Maria» – Jercălăi”, a declarat Părintele Protopop Mihai Popescu, citat de aceeași sursă.
De asemenea, este prezentat și un scurt istoric al culturii de viță de vie: „Pe locul actualei mănăstiri se cultiva vița de vie încă din secolul al XVIII-lea, când în zonă exista un schit al Mănăstirii Verbila, închis după secularizarea averilor mănăstirești din 1863 (…)”. Pentru mai multe detalii, accesați linkul de mai jos.
Foto: Protoieria Sector 2, Capitală
https://basilica.ro/sedinta-de-lucru-la-jercalai-preotii-din-protoieria-sectorului-2-al-capitalei-au-aflat-cum-se-fabrica-vinul-liturgic/?fbclid=IwAR1dyQkEgiguzMbysKEEsNP0fo3ov6PFt4B_2v9qMh6rPQ2pBaWgZ01os3g