Azi, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a fost la Protoieria Vălenii de Munte

Protoieria Vălenii de Munte anunță că astăzi, 11  iulie, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel  „a săvârșit slujba de binecuvântare a lucrărilor realizate la Centrul social-pastoral  Sfântul Prooroc Daniel,  unde, din anul 2001 funcționează prima creșă a Arhiepiscopiei Bucureștilor”. 
Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a  declarat, potrivit aceleiași surse, că „Biserica Ortodoxă Română are o grijă constantă pentru familie și educație. Este prima creșă a Arhiepiscopiei Bucureștilor din timpul recent. Aceasta arată că grija Bisericii pentru familie și pentru educație este o constantă în viața poporului român. Este important să considerăm creșa și grădinița ca fiind școlile cele mai serioase ale poporului român. Cea mai serioasă este grădinița, acum precedată de creșă, pentru că în această perioadă se formează primii șapte ani de acasă și se formează caracterul fiecărei persoane. (…)
În cadrul evenimentului, „Preafericirea Sa a oferit o serie de distincții binefăcătorilor și ostenitorilor acestui așezământ: părintele Mihail Peneș, protopop al Protoieriei Vălenii de Munte, a primit Ordinul „Maica Domnului Oranta” pentru clerici, iar Diploma Omagială 2023 – Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice, cu medalie, a fost oferită: parohiilor din cadrul Protoieriei Vălenii de Munte; cancelariei protoieriei; personalului Creșei „Sfântul Proroc Daniel”; Elenei Veronica Micu; Florinei Ene; Dianei Văcărelu și Alinei-Mihaela Stoenescu. Pentru centrul social-pastoral, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit o icoană a Maicii Domnului cu Pruncul și mai multe volume pentru biblioteca instituției”. 
La rândul său, „părintele protoiereu Mihail Peneș i-a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru sprijinul acordat pe toată perioada desfășurării lucrărilor, evidențiind necesitatea acestui centru pentru buna formare educațională și spirituală a copiilor și activi­tățile desfășurate aici” – se mai menționează în postarea Protoieriei Vălenii de Munte, care citează din Ziarul Lumina, un articol semnat de Andrei Bratu.
Foto, Ziarul Lumina