Mănăstirea  Apostolache – Prahova. Un început fără de sfârşit al unei poveşti adevărate

Luni, 19  iunie  2023,  a fost prima  zi în care  locuitorii comunei Apostolache – Prahova au trăit cu senzația că s-au întors cu  cinci ani  în urmă. Fiindcă atâta vreme a curs pe Valea Cricovului  de când  aşezământul de cult  găzduiește, în colaborare cu protoieriile bucureştene,  tabere destinate copiilor. Iar în această vară vor fi  mai mulți ca niciodată: peste două sute.  Adică 10 serii a câte douăzeci de copii.
Apostolache, judeţul Prahova. Comună tot mai săracă – ca atâtea si-atâtea altele din ţară –  de suflete plecate să-şi caute  o viaţă mai bună departe, departe…
Apostolache, cu ai săi locuitori care nu au sărăcit, însă, în suflete.  Cărora  tinerii  le sunt mereu aproape.
Comuna prahoveană ai cărei locuitori trăiesc bucuria de a auzi din nou, glasuri de copii. Ca pe vremuri. Apuse, spun unii. 
„Încă nu!”, se încăpăţânează să creadă  Adrian Gabriel Enescu, preot paroh al Mănăstirii Apostolache. Şi mai adaugă: „Eu tot sper ca satul românesc să renască. Eu tot am speranţa că prin aceşti copii – care învaţă aici tainele picturii pe sticlă, care  merg în drumeţii, care sunt îndrumaţi  de cadre didactice, care sunt învăţaţi cum să acorde primul ajutor medical – va fi dusă mai  departe  tradiţia satului românesc”.

Serată literară  la Muzeul Pietrei din Sângeru

În prima zi a săptămânii a ajuns la Mănăstirea Apostolache, în tabăra organizată în colaborare cu Protopopiatul Sectorului II al Capitalei ( protopop, Mihai-Cristian Popescu), prima serie de douăzeci de elevi.  Pentru miercuri, 21 iunie, este programată o  vizită la Muzeul Pietrei din Sângeru.
La Sângeru, acolo unde Giorgiana Avramescu, soţia regretatului poet Lucian Avramescu, va povesti oaspeţilor despre om şi despre scriitor.  Despre opera acestuia.
La Muzeul Pietrei, acolo unde  vor fi recitate  poezii scrise de către Lucian Avramescu. 
Luni, 19 iunie 2023,  a fost un nou început… 
Un început fără de sfârşit al unei poveşti adevărate, scrise la Mănăstirea Apostolache.