Atenţie! Cod portocaliu de ploi şi grindină în zona de nord a judeţului

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Şerban Canatcuzino” Prahova anunţă că în zona de nord a judeţului, începând de astăzi şi până în data de 13.06.2023, ora 10.00, vor fi averse torențiale și izolat căderi de grindină. Local, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 60 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).
În acest context, ISU Prahova atenționează cetățenii și îi îndeamnă să țină cont de următoarele recomandări: „Curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei provenite din precipitații! În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încercați să le traversați prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora! Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie! Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime! Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii! Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ!
Accesați Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență „FII pregătit” și consultați ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme”.