CULTURĂ DE CANNABIS, DESCOPERITĂ DE POLIȚIȘTII ȘI PROCURORII PLOIEŞTENI


Poliţiştii de la Antidrog, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT Ploieşti, au efectuat o percheziţie domiciliară în județul Giurgiu, pentru documentarea unei cauze penale ce are ca obiect comiterea infracţiunilor de introducere în ţară şi trafic de droguri de risc. În fapt, după cum precizează poliţia prahoveană într-un comunicat de presă, „în cauză, s-a reţinut că o persoană ar fi comercializat cannabis către persoane din județul Prahova şi municipiul Bucureşti, drogurile fiind introduse în ţară prin intermediul unor firme de transport şi coletărie. În urma activităţilor desfăşurate, a fost descoperită, într-o încăpere subterană disimulată, o cultură indoor de cannabis, formată din 491 de plante, aflate în stare incipientă de dezvoltare, o instalaţie de cultivare a cannabisului (prevăzută cu sistem de iluminare format din 8 lămpi şi sistem de ventilare), mai multe recipiente cu substanţe utilizate la creşterea plantelor, pământ pentru creşterea florilor, precum şi alte bunuri folosite în acest scop”.
În urma probatoriului administrat, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.
„Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se mai menţíonează în comunicatul poliţiei prahovene.